14/02/2023

La tecnologia L'H 6.0, protagonista del L'H Experience

Què hi trobaràs a l’espai Workshop+Lab?

L’espai Workshop+Lab és una carpa amb capacitat per a un centenar de persones on es duran a terme tallers i xerrades en què joves i gent gran podran aprendre, debatre i descobrir tot el que les noves tecnologies poden aportar al seu dia a dia.
Alumnes de diversos centres formatius de la ciutat i gent gran participaran en el cicle de conferències “L’Hospitalet 6.0” organitzat conjuntament per GSMA i l’Ajuntament de L’Hospitalet. Experts de primer nivell acostaran a joves i grans eines com la intel·ligència artificial, els mostraran aspectes controvertits com la dark side de les noves tecnologies i els ensenyaran a detectar fakes.

En aquesta mateixa línia, els “Debats Sènior 6.0”, dirigits a la gent gran intentaran donar resposta a la pregunta “és real tot el que veiem a internet”. De la mà d’experts del programa Learn to check de la Mobile World Capital, els assistents rebran consells bàsics per detectar les informacions sospitoses que els arribin, aprendran a contrastar-les i a qüestionar-les per tal de diferenciar-les de la informació veraç i aprendran a comunicar-se amb el mòbil de manera útil i segura.


Programa de conferències L’H 6.0

Divendres, 24 de febrer, a les 12 h
Sessió inaugural
TU NO ETS EL TEU SELFIE. 9 SECRETS DIGITALS QUE TOTHOM VIU I NINGÚ EXPLICA


Ponent: Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital, Generalitat de Catalunya 
Moderadora: Cristina Sáez, periodista especialitzada en ciència, cultura digital i tecnologia. Col·laboradora habitual de la Vanguardia
Assistents: Alumnes del Centre municipal de formació i orientació al treball (CEMFO) +  Cases d'Oficis de L'Hospitalet

Dilluns, 27 de febrer a les 12 h

LA DARK SIDE DE LES NOVES TECNOLOGIES. ÚS I ABÚS, ADDICCIONS I CYBERBULLYING

Ponents: Jordi Bernabeu-Farrús, psicòleg; Diana Casellas Paulí, responsable de l’àmbit  sensibilització i educació de Sant Joan de Déu de Barcelona; Joel González i Javier Adell (alumnat iFP) i Gabriel Martí (docent iFP)
Moderadora: Valentina Raffio, periodista de El Periódico.  
Assistents: iFP Planeta, Institut Provençana

Dimecres, 1 de març, a les 12 h
NFTs. NOVES TECNOLOGIES APLICADES A LES INDÚSTRIES CULTURALS

Ponents: Saul Baeza; Paco Sánchez, docent de l’Institut Provençana); Joaquín Javier Roldán Ramírez, professor del departament de Didàctica de l’expressió musical, plàstica i corporal.
Moderadora: Cristina Checa, graduada en Enginyeria de Telecomunicacions
postgraduada en Global Music Business Management i Màster en Disseny de Serveis per l'escola de disseny BAU.
Assistents: INs Provençana, EASD Serra i Abella

Dijous, 2 de març, a les 12 h
ESQUIVA FAKES, BUSCA FETS

Activitat que forma part del programa "Verifica't" en què treballa la Fundació Mobile World Capital amb els instituts Bisbe Berenguer, Santa Eulàlia i Torres i Bages.
Els experts ajudaran als alumnes a entrenar la seva capacitat crítica i a descobrir els fakes que cada dia circulen pel món 2.0.


ACTIVITATS PER A GENT GRAN

Dilluns, 27 de febrer i dimecres, 1 de març, de 10 a 11.30 h
 

Debats Sènior 6.0

És real tot el què veiem a internet? Debat amb format radiofònic que donarà eines a la nostra gent gran per aprendre consells bàsics per contrastar tot allò que els arribi i que sembli sospitós. Coneixeran tècniques per identificar informació falsa i buscar la informació certa i útil. Reflexionaran sobre què hem de fer per utilitzar de forma segura i útil el nostre mòbil per comunicar-se.
Experts:
Projecte Learn to check amb la col.laboració de la Fundació Mobile World Capital